Arhiva insemnari 15 Mai 2009 >> Blog Ortodox

 

Vineri, Mai 15, 2009, 07:08 PM 

Codul Civil interzice casatoriile intre homosexuali si nu recunoaste uniunile facute in strainatate
     media: 0.00 din 0 voturi

de V.M. HotNews.ro
Joi, 14 mai 2009, 19:19
Codul Civil interzice casatoriile intre persoane de acelasi sex si nu recunoaste casatoriile homosexuale facute in strainatate, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa , presedintele subcomisiei parlamentare de elaborare a codurilor din justitie, deputatul Daniel Buda. Acesta a afirmat ca, potrivit formei Codului Civil adoptata in urma dezbaterilor de miercuri, sunt acceptate numai casatoriile intre un barbat si o femeie, transmite Mediafax."Am precizat in mod expres si neindoielnic faptul ca o casatorie se poate face doar intre un barbat si o femeie, eliminand posibilitatea incheierii casatoriilor homosexuale. Am prevazut si ca pe teritoriul Romaniei aceste casatorii nu sunt recunoscute", a explicat Buda.
Potrivit acestuia, in Cod s-a prevazut si posibilitatea incheierii unei conventii matrimoniale intre soti in ceea ce priveste regimul juridic al bunurilor pe care le vor avea dupa incheierea casatoriei, care are rolul de a preveni procesele de partaj.O alta prevedere adoptata este cea legata de posibilitatea ca sotul care nu a fost vinovat de desfacerea casatoriei sa primeasca despagubiri pe toata durata vietii, in cazul in care casatoria a durat minimum 20 de ani.
"Ne-am dorit sa asiguram o stabilitate a raporturilor de familie si o compensare morala a sotului care nu se face vinovat de desfacerea casatorieiā€, a afirmat deputatul PDL.Potrivit lui Buda, raportul subcomisiei privind codurile va fi inaintat birourilor permanente ale Parlamentului pentru a decide asupra procedurii de aprobare a acestora.
El si-a exprimat speranta ca viitorul Cod de Procedura Civila sa fie adoptat pana la sfarsitul sesiunii parlamentare actuale.Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca "exista toate sansele" ca Guvernul sa isi asume raspunderea in fata Parlamentului pentru adoptarea Codului Civil si a Codului Penal, precizand ca decizia finala va fi luata si dupa discutii cu reprezentantii societatii civile.

sursa: www.hotnews.ro


Comentarii


  Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
   
  powered by
  www.ABlog.ro
  Termeni si Conditii de Utilizare